Защо жените имат повече бръчки от мъжете?

Още едно доказателство за това, че ние жените живеем много по-тежко от мъжете. Даже естественият процес на стареене щади повече силната половина на човечеството отколкото нежната.

В списанието за пластична хирургия – ASAPS’s Aesthetic Surgery Journal бе публикувано изследване, в което учените говорят за това, защо бръчките около устата при жените са много повече, по-изразени са и са по-дълбоки отколкото при мъжете. Оказва се, че причината съвсем не е в това, че жените говорят много!
Причините за тази неправда са няколко: жените имат по-малко потни и мастни жлези около устата, по-малко кръвоносни съдове, а мускулните влакна в тази област на лицето са разположени по-близо до повърхността на кожата, отколкото при мъжете. Всеки от тези аспекти сам по себе си може да способства за по-голямото количество бръчки, а заедно те състаряват жените три пъти повече.
Учените считат, че това откритие може да помогне на пластичните хирурзи и дерматолозите да намерят много по-ефективни начини за борба с бръчките около устата.
„Ние мислим, че е изключително важно да се идентифицират причините, поради която една или друга процедура може да бъде по-ефикасна.“ – казва авторът на изследванията, доктор Ема Пас ( Дания ). – „Понякога вместо да търсим отговорите в бъдещето ,трябва да се върнем към основата – към началото. В крайна сметка, имайки повече познания за първопричините, е много по-възможно да откриете правилното решение на проблема.“

И още:

6 Неща, които да направиш през идната година и 12-те модерни за тази зима парфюми

Тайната на красотата на японките

Как да си направим ЖИВА ВОДА

Тайната на прекрасната кожа

3-те Основни типа на стареене на кожата. Информация, превенция и лечение

Как да изберем най-подходящия крем за кожата на лицето?