Бразилска епилация – Какво знаем за нея?

През последните петнадесет години всяка модерна жена е посетила поне веднъж в месеца процедурата епилация на областта на бикините. Днес все още има хора, които мислят, че

тази област трябва да остане непокътната. Връщаме ли се назад към природата?

Ако сте сред онези, които никога не пропускат седмичния маникюр и фризьор и като цяло се грижат за себе си, тогава разбира се, че сте запознат с тази процедура – епилация в областта на бикините. Или както я наричат в Европа и Америка, просто brazilian – процедура, без която всяка уважаваща себе си жена тип „градска принцеса“ не може да оцелее дори месец. Това е като наркотик: Вие със сигурност знете, че ще боли, но все пак бързате към салона, утешавайки се, че ще бъде за добро и в името на красотата.
Защо „бразилска“? Всичко започва в Ню Йорк през 1987 г., когато седем сестри-бразилки – Джосли, Джойс, Джанея, Джуссара, Ждураси, Джудсея и Джонис Падила – основават в Манхатън салонът „J Sisters International“. Те са тези, които откриват на света, че в Бразилия, където момичетата носят прилепнали бански костюми, буквално едно парче плат, епилацията се прави по този начин, и че тя е много секси.

За тези, които все още не са пробвали процедурата трябва да уточним, че самият процес на епилация не е за срамежливите. В козметичния салон ще се наложи да се съблечете гола и да лежите на стол разкрачена(позата се нарича „жаба“) точно както в кабинета на гинеколог. Тогава всички части на тялото, където може да растат косми се намазват с разтопен, горещ восък, включително и срамните устни.

Имате избор как да се постави восъкът. Някои козметици използват специални ленти, които са напоени с восък, а други използват т. нар. „горещ“ восък – той е  по-плътен и доста по-горещ от версията с восъчните ленти. Тази процедура е по-малко болезнено, защото поради високата температура на сместа, която отваря порите на кожата  и космите се изскубват значително по-лесно. Препоръчва се втория начин, тъй като той е по-малко травматичен за кожата и доста по-безболезнен. Цялата процедура трае не повече от час, но след това един месец може да забравите за нея. Единственият малък недостатък е, че космите трябва да са порастнали малко до следващата процедура, за да може да бъдат захванати от восъка. Между другото, след бразилската епилация космите стават по-меки и фини.

Бъдете сигурни, че ако веднъж си направите тази процедура, никога повече няма да искате да се върнете към старите методи на обезкосмяване в областта на бикините.

Тук Ви препоръчваме няколко козметични продукти, които може да използвате след процедурата.

Успокояващ и тонизиращ кожата крем за употреба след епилация.

Пълен комплект козметични продукти за епилация


И ОЩЕ:

Милиуми ( бели точки ) – Защо се появяват, превенции, лечение

Козметични новости – Новият професионален молив за очи на Bourjois

10 От Най-модерните за сезона ботуши в СИВО

Най-добрата система упражнения за отслабване и поддържане на стройна фигура

30 Модни ботуши и боти в лилаво есен/зима 2009/ 2010