Астрологична прогноза за 2009 година

овен
ОВЕН

В навечерието на Новата година, освен с непосредствените кардинални промени в своя живот и дейност, ще бъде полезно Овните да се заемат и с разработката на стратегията за 2009 година. Работният екип, колективът, приятелите ще играят изключително важна роля в събитията през годината. 2009-а година е година на нови перспективи, нови съмишленици, при мнозина ще стане истинска корекция на съдбата. Старайте се по нов начин да погледнете на обичайното. Това е година на движение към нови реформи. Това ще се случи обаче само, ако активността и упоритостта бъдат ваши водещи качества през годината. Спирачка ще стане страстното желание да се лежи върху старите лаври от минали заслуги.

Овните – донжуани, чието сърце не може дълго време да принадлежи на една избраница, през тази година рискуват да загубят всички завинаги, ако взаимоотношенията им с противоположния пол не претърпят качествени изменения. В любовните отношения могат да се развият конфликти, сцени на ревност, съдбоносна любов, които ще въвлекат Овните във вихър от страсти.

През зимата на 2009 година сферата на изкушение за Овните ще бъде в професионалната дейност, а така също и взаимоотношенията с властта и влиятелни хора. В стремежа си да постигнете целите си, постарайте се да не очерняте онези, които са около вас. Дейност, свързана с борса, особено на пазара на ценни книжа няма да донесе печалба и късмет на Овните. Няма да имат печалби и от участие в хазартни игри. Така че бъдете по-внимателни и не залагайте големи суми.

През 2009 година ви очакват много нови приятели-съмишленици, интересни посоки, важното е да не се страхувате да направите избор. И помнете, че всеки двоен живот, двойна игра, всяко седене на два стола могат да съсипят всички ваши начинания.


телец
ТЕЛЕЦ

За Телците Новата година е време за големи събития и постигане на по-рано поставени цели. За мнозина тя ще се окаже една от най-интересните в живота им, и в същото време никак няма да бъде лесна. Съдбата ще им предлага прекрасни възможности за растеж в кариерата. Пред мнозина ще се открият перспективи в нова професия. Като цяло за Телците това ще бъде година, когато те смело могат да заявят своите желания и потребности.

Главният им проблем може да стане времето. То катастрофално няма да им стига, затова е много важно да се научат да избират главното и важното и да отсяват излишното, не толкова актуалното в даден момент.

Това е време, когато е важно да отдадаете колкото е възможно повече любов и благодарност за всичко, което сте получили в живота. На ниво психика това е период, когато трябва да се освободите от емоционалната привързаност към вещите. Избавете се от ненужните неща, на тяхно място ще потече нов поток от енергия.

2009 година е доста подходящо време за създаване на собствен бизнес. Особено сполучливи ще бъдат областите, свързани с изкуството – танци, театър, живопис, скулптура. На Телците политици съдбата може да предложи добро начало на стабилна кариера. Късмет ще съпътства и Телците ръководители. Ако имате необходимост от напредък в научната кариера или от защита на правата за едно или друго изобретение, авторство, публикация на свои разработки, по-добре е с това да се заемете едва в края на годината.
През 2009 година ще е живо изкушението да се завладеят много ценности и да се покори целия свят.


близнаци
БЛИЗНАЦИ

2009 година за Близнаците е период, когато те могат щедро да се развихрят в своите проекти, да си позволят да искат и да мечтаят за много неща. През цялата година трупайте идеи, водете преговори, за да имате добър резерв от планове, от които после да направите своя избор. Много Близнаци ще имат късметът да почиват на бреговете на други страни. Онези, които са мечтали да получат първо или второ висше образование, ще трябва да започнат да се готвят. Звездите ви покровителстват във всички перспективи, касаещи разширяване на съзнанието и повишаване на образованието. Мечешка услуга могат да ви окажат приятели и хора от най-близкото обкръжение, давайки ви съвети какво да правите и къде да учите.

Самостоятелността при вземането на решение е едно от изпитанията на годината. Пътувания в чужбина, дори да бъдат свързани с професионалната дейност, могат да донесат много романтични срещи и преживявания, увлечения и удоволствия. През тази година за Близнаците е важно да не се съблазняват от възможността да живеят за сметка на своя партньор или обкръжаващите го хора. В същото време е желателно да се устои пред прекалено голямото изкушение да се вземе кредит от банка или просто заем. През годината се старайте да избягвате резките промени в личния си живот.

Колкото по-леко и оптимистично се отнесете към събитията през 2009 година, толкова повече ще ви върви и по-щедро ще ви дари съдбата с късмет. Това е време, когато смело можете да се обърнете за помощ към висши социални институции. Ще се решат много въпроси, изискващи участие на правосъдната система. Дошло е времето да се отдава натрупаният багаж от знания. През 2009 година ще се раждат деца, които ще станат учителите на живота.


рак
РАК

През 2009 година на Раците им се дава голяма възможност да променят и преправят много неща в живота си. Годината ще им предложи да проникнат по-дълбоко в различни житейски теми и ще изисква от вас стремително участие в работата и проблемите на други хора. Като цяло годината е перспективна за получаване на помощи. Много Раци доста лесно ще съумеят да решат редица финансови проблеми за сметка на лихви, кредит или пари назаем.

Животът ще поиска от вас повече пламенност, искреност и по-малко рационалност в кризисни ситуации и теми, където се изисква бързо действие. Годината е удачна за Раците, които по един или друг начин са свързани с парите на други хора.
През годината е възможно да се поставят въпроси, свързани с контролиращи инстанции, с данъчни служби. Важно е да се помни, че цялото идващо благополучие ще се дава от висшите сили за укрепване на вашата материална база и създаване на фундамент за бъдещо развитие. Тази година ще бъде изпълнена с мистични съвпадения, животът ще е изпъстрен със знаци. Остава само да се научите да ги различавате и разчитате.

Крайно важно е през 2009 година да сте гъвкави и смело да вървите към промените в живота си. В романтичен план Вашата задача е да намерите истинския, дълбок смисъл, да проникнете в духовния опит, криещ се под покривалото на чувственост и страст. Годината може да стане и решаващо време за проверка на вашите взаимоотношения с партньора. В много двойки може да се засили темата за ревността и изневярата.


лъв
ЛЪВ

Годината ще донесе на Лъвовете много срещи с нови хора, а така също предвещава време на големи възможности, които зависят от кръга на техните делови, приятелски и роднински контакти. Събитията, свързани с други хора, ще бъдат огледало на вашето собствено вътрешно състояние. Предстоят много съблазни, обичайните защитни прегради могат да бъдат отслабени, затова не бързайте да се очаровате, внимателно наблюдавайте живота – избирайте за себе си само най-доброто.

Няма да се приветства прекалената неувереност и продължителните колебания при избора. През тази година небето ще освети съюзите на хората с чисти помисли – дълбоки и сериозни, с отношения чисти и искрени. Годината е благоприятна за бракосъчетания.

Онези Лъвове, които са свикнали да правят всичко в живота, отчитайки само своите собствени желания и цели, ще се наложи да се сблъскат с непреодолими препятствия, тъй като една от основните задачи за годината е да се научат да виждат света с очите на другите хора. Очакват се много интересни предложения за разкриване на собствените способности, за самоутвърждаване, за смяна на социалния имидж.

През тази година голяма роля е съдено да играе брачният партньор. Увереността в човека, живеещ редом с вас, е знак за големи перспективи и възможности. Ако вашите отношения отдавна са се изчерпали, смело можете да поставите точка.


дева
ДЕВА

Годината може да се нарече предстартова за големите бъдещи промени. Следва да се помни, че всичко, което се случва през 2009 година, ще определи вашата стабилност и готовност за бъдещи начинания. Старайте се да живеете тук и сега, изцяло и напълно включвайки се в настоящата действителност. Това ще доведе до високи резултати и сполука. Много интересни промени ви очакват в работата.

При решаването на жизнено важните въпроси се вслушвайте в собствената си интуиция. Логика, труд, активност, самостоятелност – това са основните качества, които ще ви доведат до успех през 2009 година.

Зад житейската суета не бива да забравяте и за здравето си. Много е важно да насочите внимание към тялото си. Това е прекрасен период, когато можете да излекувате старите рани. Помнете, че безотговорният подход към този въпрос може да повлияе плачевно още през 2010 година. Слушайте своето тяло, обръщайте внимание на неговите сигнали, болката не бива да остава без внимание.

През 2009 година ще се наложи да признаете, че някои неща, особено някои схеми на отношения ще се окаже, че са изживяли себе си. Така, както е било, сега вече не може да бъде. Пригответе се, че могат да ви вземат онова, което сте свикнали да смятате за свое или да ви накарат да прецените отново възможностите си. Любителите на любовни приключения ги очакват множество приключения. Как ще свърши всичко това ще стане известно едва в края на годината.

На Девите, любители на хазартни игри и дългото седене в нощните клубове, препоръчваме да се въздържат от активна дейност в това направление. Девите от големия бизнес по възможност е желателно да се откажат от активна реклама на дейността си, а така също и от активно спонсорство.


везни
ВЕЗНИ

Главната задача за Везните през 2009 година е да се научат да живеят като в игра, независимо от събитията, чийто изход не винаги ще им се нрави. Мнозина ги очаква взрив на творческа активност и поява на нови идеи. Това е също така и време, благоприятно за занимания, за които по-рано може би не сте имали сили и време. Зарадвайте себе си, отхвърлете условностите и ограниченията, заемете се с това, към което ви тегли и душата, и тялото.

За Везните с творчески професии това е време на подем, а така също и признание на техния талант. Една от главните задачи за годината е да разкрият своята индивидуалност, потенциални творчески способности. На онези, за които е актуална темата деца-родители, звездите ще предложат много въпроси с изпитен характер. През тази година ще ви се наложи да се сблъскате с резултатите от възпитанието на своите чеда и разбира се, те ще бъдат различни за всеки.

Ако у някого отдавна е назрял план да прекара отпуската си по нов начин, почивайки си не само телом, но и духом, положете усилия и всички препятствия от вашия път ще се отстранят. Като червена нишка през цялата година преминава фразата „На любовта всички възрости се покоряват“. Романтични приключения, главозамайващи страсти и желание да получите всичко и веднага могат сериозно да ви извадят от релси. За да не останете дълбоко разочаровани и сами, придържайте се навсякъде и във всичко към златната среда. Звездите също така говорят и за късмет в играта. Опитайте си късмета, купете си билет от лотарията или фиш от тотото, бъдете в душата си като наивно дете и успехът ще дойде при вас.


скорпион
СКОРПИОН

През 2009 година за Скорпионите семейната тема ще изисква много внимание. Онези представители на този знак, които досега са живели в горда самота, ще трябва сериозно да се замислят за създаване на семейство. Съдбата ще изисква от вас инициативност, самостоятелност и решителност. За онези, чийто личен живот отдавна изисква корекция, е крайно важно да не я отлагат повече, да си изяснят всичко за себе си и в края на краищата да поставят точка, тъй като тя ще стане начало на нов етап в семейното щастие.
Годината е перспективна и в решаването на теми от жилищен характер. Още от самото начало на годината трябва да се постараете да обмислите всички варианти за решаването на дадения въпрос.

Неотстъпно ще напомнят за себе си и темите, засягащи кариерата и професионалното израстване. Много важно е през тази година грамотно и хармонично да разпределите силите си между дома и работата, помнейки, че наклоняването в една или друга посока може да доведе до крушение на всички надежди, загуба на смисъла на живота, самота. Следва да отделите повече внимание на близките си роднини, на родителите си.

2009 година може да бъде доста спокойна за шофьорите Скорпиони. Желанието да купите и продадете колата ще бъде силно и на пръв поглед перспективно. Трябва да се помни обаче, че всички възможности и перспективи могат да изчезнат още в началото на годината.


стрелец
СТРЕЛЕЦ

Годината готви за Стрелеца пътища, които водят не само в други градове и страни, но и към нови знания, нови перспективи, нови хоризонти на възможностите. Постарайте се да използвате всички предложения и възможности за задълбочаване и разширяване на всяка интересна за вас информация. Именно през 2009 година ви предстои да поставите крайъгълния камък в основата на начинаие, което ще ви помогне да придобиете стабилност и увереност.

Особено внимателни трябва да бъдат Стрелците, чийто живот и дейност е свързана с далечни страни. За да задържите постигнатите позиции или да разширите възможностите, крайно важно е да не седите със скръстени ръце. Много нови приятели, интересни срещи, романтика очакват онези, което поне за известно време си позволят да опитат всички прелести на туризма.

Следва да обърнете голямо внимание на онези, които живеят и работят непосредствено до вас. Голяма роля при решаването на възникващите въпроси е съдено да играят роднини.
За някои Стрелци годината наистина може да се окаже преломна. Може да се промени обкръжението, да си отидат стари приятели. По време на голям брой пътувания, срещи с интересни хора ще се появят големи перспективи в работата или просто ще се открият много тайни.


козирог
КОЗИРОГ

2009 година ще създаде за Козирозите много ситуации, които ще изискват от тях активност, самостоятелност и независимост. Пред онези, чийто живот зависи от околните, който живее с проблемите на други хора, ще се представят събития от различен характер за прогрес и развитие на личността, за разкриване на нови възможности. За да ви се усмихва късметът през цялата година, е необходимо да живеете с девиза: „Животът е постояннно обновление“.

През тази година следва да избягвате заемите, не е желателно и да вземате кредити или да използвате лихвите. Рискът през 2009 година ще бъде в голяма степен неоправдан. Като цяло, всичко сочи стабилизация на финансовото положение, ръст на доходите и нови придобивки. Откажете се от лесните пари, тъй като звездите не ви обещават да ги оставят задълго у вас.

Благодарение на повишеното самомнение вие можете да привлечете хора, чиято вътрешна природа ще съответства на вашата, с което да се натъкнете на страхотни противоречия, съжалявайки, че съдбата ви е събрала заедно. Пазете се от изкушението да се концентрирате прекалено много върху собствената си персона, от стремежа да привлечете към своите проблеми по-голям брой хора.


водолей
ВОДОЛЕЙ

Тази година според всички небесни показатели може да се нарече година на Водолея. За Водолеите през 2009 година се подреждат много интересни планетни комбинации, които от една страна избиват почвата под краката им, а от друга – предлагат онова, за което по-рано те не са и мечтали.

Стечението на обстоятелствата, проблемите и намаляването на късмета настойчиво ще дават сигнал, че е време за промяна. Тази година ви дава шанс да направите в своя живот реформа, а така също ви осигуряма приток на нови идеи, контакти и възможности.

Основна тема на годината ще бъдат партньорските взаимоотношения. Това е точно онзи подходящ период, когато заявявайки за себе си, вие можете да завладеете сърцата и душите на хората. Не се бойте да бъдете лидер. През тази година вашите искрени стремежи ще бъдат високо оценени от съдбата.

На някои годината ще донесе желаната свобода, възможности и самостоятелност в бизнеса, професията, партньорските отоншения, на други – обратно – дългоочакваната среща и взаимна любов, добри и верни партньори, забележително социално положение и признанието на обществото. През тази година направете всички онези неща, за които по-рано не са ви стигали силите и времето. 2009 година също така ще помогне на Водолеите да определят кой за тях е враг, а кой – приятел.

Ако още не сте намерили своята социална ниша, ще бъде полезно да се закрепите поне на вече постигнатото, дори някои неща да не ви устройват. В деловите отношения може да стане окончателно преразглеждане на предишните принципи, устои, роли. Неочаквано може да се открие нечестната игра на партньор.


риби
РИБИ

За Рибите тази година не е от леките, но в същото време е много интересна. Много по-стари понятия и убеждения ще се наложи да бъдат променени под натиска на околната действителност. Космосът ще им предложи да станат по-интуитивни, чувствителни, вярващи както във висшите сили, така и в това, че нищо не е случайно.

Една от основните задачи на годината ще бъде активното включване в знаковата система, тоест умението да се четат и виждат знаците в живота. Силна и ефективна ще бъде изречената от устата на вярващите Риби молитва. Медитации, общуване с природата, музиката, умението да се живее вдъхновено ще донесат огромни плодове и големи промени в личния живот.

Рибите работохолици, запазвайки същия ритъм в работата си или в служба на семейство, близки и приятели, рискуват да навредят сериозно на здравето си. Основната задача на годината е умението самостоятелно да се справят с всякакви трудности на основата на вярата, интуицията, дълбокото проникновение в същността на случващите се с вас събития.

Сферата на повишен риск през 2009 година ще бъдат всички дейности, свързани с резки промени и кризи. През годината може да е налице изкушение да се получи свобода на всяка цена и известно безразличие по отношение на хората. Желателно е да се предпазвате от дългосрочно планиране, тъй като тези планове могат да се провалят или да се изпълнят с абсолютна точност, но в обратен ред.